Tips och tricks

God afton ute i vårsolen. Eller vårsol och vårsol. Det går i alla fall skymta att den existerar någonstans bakom domedagsmolnen. Jag är i alla fall glad över att det är fredag. Det märks att det är slutet på veckan när det inte går prestera något efter klockan 12.00! Jag hade tänkt att ägna dagens inlägg åt att skriva ner ett par korta och enkla tips på hur ni kan sköta era pelargoner nu när våren är här. Men eftersom att jag är lite fredagsseg så blir det tyvärr bara två tips idag. 

  1. Nu på våren är det dags att beskära pelargonen då de ofta kan se väldigt gråa och trista ut efter vintern. Tänk på att beskära så långt ner som möjligt för att få pelargonen att förgrena sig tidigare. Om det finns ett skott så ska du klippa just ovanför det. Det kan bli väldigt lite kvar av pelargonen men det växer snabbt ut nytt.
  2. Efter beskärning är det en god idé att plantera om växten. Ta då upp den från den gamla krukan och rensa försiktigt bort överbliven jord. Ta sedan en helt ren kruka för att undvika sjukdomar som kan finnas. Plantera sedan växten i den nya krukan och vattna försiktigt då pelargonen till en början inte har så mycket sugrötter.

 

25 apr 2016
Kontakta oss(Lämna tom)